Światło stop nie działa

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #240027
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    A więc, przy klamce od hamulca tylnego jest zbyt duży luz(większy niż ten typowy dla roxów) i lata ona na dołkach. Niby nic, ale nie działa światło stop i nie można zapalić z rozrusznika trzymając ten hamulec. Co to może być? Dawajcie propozycje, jak będę miał więcej wolnego czasu to się wszystko postrawdza.

    #240028
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    no nie trafia w ten ząbek od światłaż? to weź tam przyczep coś na obejmieć najlepiej i będzie git.

    #240029
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    W jaki ząbek? Nie rozumiem.

    #240030
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    CHODZI mu chyba o stylki

    #240031
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    kurdę, naciskasz klamkę, to taki ząbek (w klamce) naciska taki włącznik, żeby światło stopu się zapaliło, nie? i chodzi o to, żeby pogrubić/wydłużyć ten ząbek w miarę potrzeb.

    #240032
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    No jeśli chodzi ci o to co klamka w roxie popycha to ona to popycha, mówcie co może bgyć nie tak, jak będę miał czas to się za to wezmę.

    #240033
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    ja ma to samo tylko luzów nie mam , czasami załapie ale rzadko

    #240034
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Gdzie w roxie są czujniki stopu?

    #240035
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    http://photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/664/94/10/664941039

    na dole tego gówna masz taki ząbek, co naciska czujnik stopu. Ten ząbek po lewej naciska pompkę oleju.
    Mi chodzi o ten na dole, że skoro klamka ma luz, to może on nie trafia w czujnik i przez to masz swoje problemy.
    Kapujesz już?

    #240036
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    No chyba właśnie o to chodzi, bo to coś co naciska klamka to ten czujnik taką Jeśli tak to klamka go naciska, ale normalnie to on powinien być cągle przy klamce, a u mnie on jest trochę dalej.

    [ Dodano: 18-06-2009, 15:27 ]
    http://allegro.pl/item648956598_czujnik_stop_stopu_mbk_yamaha.html to będzie to, co ta klamka naciskaż

    #240037
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    jeśli czujnik dobrze działa, to załóż jakąś objemkę na klamkę, tak, aby pogrubiała ten cypek i powinno być ok.

    #240038
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Ale jak mocniej pociągnąć to klamka dotyka tego fjutka, a światło dalej się nie pali.

    #240039
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    no to naciśnij na to śrubokrętem, może za mało dotyka lub się popsuło.

    #240040
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Myślę że jest zepsuty ten czujnik, może razem z Damianho spróbujemy od niego wykręcić i wkręcić do mojego i się zobaczy czy to tego wina.

    #240041
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Mnie czasami to zawilgnie, lub w zimie zamarznie i nie działa.

    #240042
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    wciśnij to czymś, tak jak mówi Szympa, a nie od razu wielki remont… Zobaczysz, czy zamiana ma w ogóle sens…

    #240043
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Ten co od niego kupiłem mówi że to czujnik. Poczekamy, zobaczymy.

    #240044
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    ja pierdole, taki problem nacisnąć go śrubokrętem?? :/

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button