250 km tygodniowo

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

Witam. Poszukuje nowego! skutera który dałby radę pokonywać taki dystans bez żadnego “ale“. Niby nie dużo, dwie trasy po 100 km plus pare dojazdów do stacji PKP. Zaznaczam, ze chodzi mi o skuter z silnikiem 4t, na którym bym się zmieścił (187cm, 95kg) i nie wyglądałbym jakbym jechał na psie… Kwota do wydania: ok. 4 tys. Żadnego chińczyka nie chce, wręcz przeciwnie, chodzi mi o skuter typu: lejesz i jeździsz. Może Kymco Agility? Ktoś coś doradzi?

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

W tej kwocie to sama China i budżetowe tajwańczyki, które dla Ciebie będą za małe. Przy Twoich wymaganiach zastanowiłbym się nad Zippem Quantumem lub jakimś większym Benzerem, jednak szału jakościowego nie oczekuj.

Inna opcja to tajwańska większa używka typu Agility City, Dink czy Bet&Win.

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

No Dink byłby idealny ale niestety zbyt drogi…

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Z nowych sztuk to w tej kwocie nie poszalejesz, zostaje wyrób chiński.

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

Nie, nie, nie. Żadnego chińczyka. To już wole poczekać i odłożyć więcej kasy. Ale ten Agility mnie ciekawi… Za niecałe 4 tys. można kupić nowego.

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

To jest mały skuter i niezbyt urodziwy, taki budżetowy model by powalczyć z chińskimi skuterami.

rozumny34
    Użytkownik
    • 14
    • 44Postów:

Kup se Yamahe Aerox Używke i Git : D

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

Ja nie jestem dupeczką:) żeby mnie uroda skutera obchodziła… Ma jeździć i nie zdechnąć mi po drodze.

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Wiesz to Ty będziesz wyglądał jak idiota na nim lub jak to sam ująłeś jak na psie 🙂 Wydaje mi się, że nie widziałeś na żywo tych skuterów. Polecam się przejechać do salonu na przymiarkę, może akurat taka wielkość Ci podpasuje, choć szczerze wątpię.

PS. Teraz wśród facetów panuje moda na metroseksualizm i jak się kogoś nie zna ciężko określić preferencje 🙂

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

No masz rację, nie widziałem. O losie, losie, to chyba jakąś używkę wezmę. Kurde.

Anonim
    Nieaktywny
    • 82
    • 3 102Postów:

Jak już nie chcesz chińczyka, to odłóż więcej kasy i skup się na Agility City.

MarSen
    Użytkownik
    • 11
    • 260Postów:

Jak chcesz jeździć takie trasy to coś z cieczą będzie najlepszą opcją. Niestety chyba wszystkie skutery chłodzone cieczą są w 2T.

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Ja dwuletniego, lecz używanego przez sezon Kymco Like kupiłem za 3900 zł, mam go jeszcze do lipca na gwarancji :). Jak znajdziesz jakąś ładną sztukę to czemu nie zastanowić się nad używką…

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

No mi jest potrzebny skuter typu lejesz i jeździsz a nie typu lejesz i patrzysz jak Ci się wylewa więc chińczyki odpadają.

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

Masz jakieś doświadczenie z chińczykami ? BO większość ludzi na forum jeździ na takich maszynach i jest zadowolona. Jak dbasz tak masz ! Ja bym ci szczerze polecił Zippa Quantum R. Ma mocny dwusuwowy silnik i poradzi sobie z tobą na pokładzie bezproblemowo. Na pewno nie będziesz wyglądał jak człowiek ujeżdżający psa , gdyż Quantum R jest bardzo duży 🙂

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Widzisz ja mam to samo, ma mnie rano zawieźć do roboty, a nie stroić fochy, dlatego dla mnie tajwańska jakość to było minimum na jakie się decydowałem.

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

Dźwięk silnika 2t sprawia mi niesamowity ból… 🙂 Ale jeżeli nie będę miał wyboru to cóż… A co polecacie z silnikiem 2t?

MarSen
    Użytkownik
    • 11
    • 260Postów:

Jak na dalekie trasy to jak już mówiłem: ciecz, ale co do konkretnych modelów to niech wypowiedzą się inni forumowicze.

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

Nowy Quantum R 🙂 . On będzie duży , czyli w sam raz dla ciebie . Możesz poszukać Kymco Agility 2T ale ono będzie za małe. Przy twojej wadze i wzroście dwusuw będzie najlepszy. Ja bym brał nówkę. Sam eksploatujesz i wiesz co było w nim robione , jak był traktowany. A w używkach możesz trafić na minę. Wniosek: Jeśli się specjalnie nie znasz na skuterach kup Quantum R 🙂

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

A to Quantum R to mi się nie rozpadnie? Jakoś nie mam przekonania do tej marki ale… Hmmm, jestem otwarty na propozycje.

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

Nie rozpadnie się jak o niego będziesz dbał . Musisz zadbać o dobry olej , robić przeglądy , nie przegrzewać go. Wtedy będzie śmigał. Jak dbasz tak masz 🙂

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Kolega wyżej pisze, że ludzie są zadowoleni. Jednak wiedz, że większość z nich nie miała porównania z markowymi sprzętami. Kiedyś ludzie jeździli maluchami do Bułgarii i nie narzekali, co nie znaczy, że to komfortowe auto. Jest dużo głosów osób, które przesiadły się z chińczyka na markowy sprzęt i nie wyobrażają sobie powrotu. Poza tym to nie do końca tak, że jak dbasz tak masz, bo jak trafisz źle poskładany egzemplarz to się będziesz z nim męczył. Wystarczy popatrzeć kto prosi częściej tutaj o pomoc w naprawie :). Co prawda jakość chińczyków się poprawia, ale ma to odzwierciedlenie w cenie, za takiego Zippa Quantuma R musisz zapłacić prawie 5000 zł, czyli de facto niewiele mniej niż za Kymco czy Syma :).

A używek bym się nie bał na Twoim miejscu, jeżeli był serwisowany w ASO zgodnie z harmonogramem to nie powinno być źle.

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

Łeee, teraz to już mam kocioł we łbie…:)

arturo12342
    Użytkownik
    • 15
    • 59Postów:

od zipp quantum jest wiekszy zipp axis wygodny prędkośc po odblokowaniu zadowalająca skuter jest nie wadliwy, tylko ze to jest silnik 2t ale polecam z tylu i przodu tarcza, ładnie sie prezentuje
    i mieści sie w pana budżecie

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

Decyzja należy do ciebie 🙂 Chińczyków nie należy się bać. Trzeba mieć pecha żeby trafić na felerny egzemplarz. A nawet jak się coś rozsypie to za części i naprawę zapłacisz grosze w porównaniu z naprawą np. Yamahy .

arturo12342
    Użytkownik
    • 15
    • 59Postów:

lucek71- sory ale sym jest na podzespołach Hondy i przez to sie tak ceni

DamianRysiekSr
    Użytkownik
    • 10
    • 323Postów:

Z 2T polecałbym Ci Yamahe Aerox, Peugeota lu Aprilia Sr 50 (sam taką posiadam) i jest to NAPRAWDĘ duży skuter.
    Kupiłem “używkę” i jestem bardzo zadowolony, silnik chłodzony cieczą w trasie nigdy mnie nie zawiódł, no i zawsze jest tak samo zrywny.
    Ale niestety do końca czerwca planuję zrobić jeszcze parę rzeczy w niej (głównie stylistyka) i idzie na sprzedaż, bo moim celem jeszcze w te wakacje jest Honda CBR 125R, za którą się rozglądam już ponad miesiąc, czekam na odpowiednią okazję 😉
    Pzdr!

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Sparrow nie dziwie się tutaj każdy poleca swoje 🙂 ten arturo12342 to tego Axisa wszędzie wtranżala 🙂

Jak masz brać chińczyka to już lepiej jakiegoś Benzera, jakość podobna do Zippa, a sporo tańszy :). Moim zdaniem bez sensu jest wydawać ponad 4 tys. na chińczyka jak za niewiele więcej możesz mieć np. Syma lub Kymco.

arturo12342
    Użytkownik
    • 15
    • 59Postów:

polecam go bo nie jest wadliwy w przeciwienstwie to innych skuterów a axisa mialem syma tez mialem ,
    dobre są aprille np. sr tylko ze to jest luz małe

Sparrow
    Użytkownik
    • 1
    • 19Postów:

No właśnie, nie chce chińczyka. Chińskie rzeczy są ble ble ble:) To już lepiej pooszczędzam jeszcze i tyle. A może ten Arturo jest przedstawicielem firmowym Zippa… Jak mam wydać 5 tys. na Zippa to wolę dorzucić parę stówek i kupić Kymco… Jeszcze muszę o tych Sym‘ach poczytać…

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button