139QMA problem po wymianie cylindra

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #138876 Reply
    adrian2558
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    Wymieniłem w skuterze cylinder, głowicę i tłok. Przez pierwsze 20km jeździł super. Później zaczęło coś stukać, po rozgrzaniu tracił moc. Ustawiłem zawory. Jak jest zimny, to jedzie. Szybko się nagrzewa do bardzo wysokiej temperatury (w schowku pod siedzeniem rozpuściły się gumy Winterfresh), pluje olejem z odmy, nie chce zapalać, traci moc, coś się tłucze i w pewnym momencie gaśnie i odpala po godzinie – dwóch.
    Świeca nowa, filtry nowe, olej świeży.
    Obywatele, pomożecie? 🙂

    #138877 Reply
    Mario1
    Użytkownik
    • 0
    • Postów: 1 223
    • Postów: 1 223

    zatarłeś świeży cylek

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #138886 Reply
    adrian2558
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    Nigdy nie przekraczałem 60 i nie odkręcałem więcej, niż 3/4 manetki. Jakim cudem zatarłem?

    #138888 Reply
    hades1988
    Użytkownik
    • 17
    • Postów: 212
    • Postów: 229

    Rozkręć jeszcze raz i wszystko przejrzyj, czy pierścionki dobrze założone, wszystkie tulejki, podkładki, no i zawory, litera „T” była zachowana? Nie ma innego wyjścia musisz jeszcze raz go rozłożyć i złożyć.

    #138896 Reply
    Sparrow93
    Użytkownik
    • 7
    • Postów: 291
    • Postów: 298

    Zgadzam się z mario – zatarłeś go…

    Nie wiem jak można zaraz po wymianie silnika jeździć 60km/h i odkręcać manetkę na 3/4… Więc się nie dziw…

    #138937 Reply
    adrian2558
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    Wiesz, w instrukcji dołączonej do cylindra było napisane, żeby nie przekraczać 3/4 manetki i 65 km/h

    #138939 Reply
    Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • Postów: 2 957
    • Postów: 2 984

    a wziąłeś pod uwagę panujące temperatury?

    #138946 Reply
    16_Bit
    Użytkownik
    • 13
    • Postów: 42
    • Postów: 55

    Nic nie zatarłeś tylko puchnie Ci tłok

    #138948 Reply
    adrian2558
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    Nowe fakty: od wczoraj nie chce odpalić i jakoś dziwnie kręci rozrusznik…

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: 139QMA problem po wymianie cylindra
Twoje informacje:




Back to top button