Prawo
 
Czytaj
2358
 
Czytaj
3891
 
Czytaj
7250

 
Czytaj
14396
Ważne
 
Czytaj
28347
 
Czytaj
5261
 
Czytaj
12568

 
Czytaj
17269
 
Czytaj
50140
Spróbuj innego filtra

Wybrane wyniki z forum jednoślad.pl. Zobacz wszystkie tematy dotyczące instalacja-elektryczna

 
25 lutego 2018

Szybko psujący się akumulator.

Witam. Problemów nie ma końca. W zeszłym roku w czerwcu umarł mi akumulator. Był to fabryczny akumulator, który dostałem razem z Junakiem 902. Powiedzieli w salonie po prostu, że wygląda jakby szlak go trafił, a że podobno pierwszy akumulator nie jest na gwarancji, to musiałem kupić od nich nowy, tym razem już na indywidualnej gwarancji na 12 miesięcy. No i problemów nie było aż do teraz. Jednoślad poszedł do garażu bez grzania, jednak akumulator poszedł do piwnicy, gdzie temperatura jest na plusie. Kupiłem ładowarkę mikroprocesorową, żeby już nie pożyczać od znajomego ciągle starego prostownika. Niby jest ta ładowarka, ale teraz się zaczynam zastanawiać. Poprzedni akumulator nie był przeze mnie prawie w ogóle ładowany. Tylko raz po zimie, kiedy motor nie odpalił w cieple i przez to akumulator padł, bo nie ładowałem go obrotami silnika. Potem już przed jego śmiercią. W tym przypadku mógł paść przez to, że trzy miesiące nie był ładowany, jednak tak czy tak padł dopiero po trzech miesiącach. Ledwo odpalał, a po przejechaniu długiego dystansu było ok, jednak na jakieś 10 minut. Potem znowu nie miał sił zakręcić rozrusznikiem, a że kopka u mnie działa jak działa (czyli prawie w ogóle), to cóż. Drugi akumulator nie sprawiał problemów. Co trzy tygodnie go ładowałem. Ostatnio go podpiąłem do instalacji, bo zawoziłem go przed sezonem na gwarancje/reklamację, żeby zrobili mi na spokojnie wszystko co się da za darmo, bo potem zamierzam sam uczyć się serwisu na tym pierdziawku, żeby przyoszczędzić i czegoś się nauczyć. Wtedy odpalał normalnie, mimo że zaczęły rdzewieć śruby do akumulatora i będę musiał je wymienić. A tydzień po tym, jak go oddałem i go wystawili na dwór, ledwo kręcił. Wygląda na to, że ani razu go nie odpalili wtedy, bo nawet się nie skapowali. Chyba że stał na dworze i akumulator się rozładował i dlatego do tego doszło. Czy to jest wina akumulatora? Z tego co widzę to chyba identyczny jest do tego, który miałem fabrycznie, więc może ta sama słabość wyszła. Ewentualnie może mam problem z instalacją i alternator/prądnica, czy co tam mam, nie działa prawidłowo i nie ładuje go, a tylko podtrzymuje poziom baterii, która powoli się rozładowuje.
 
5 września 2016

Instalacja elektryczna Barton Sprint 2

siemka. poszukuję schematu instalacji elektrycznej do motoroweru barton sprint 2. może powiem o co mi chodzi, a mianowicie nie dawno wpadłem na pomysł żeby zamontować xenon do mojego sprinta, dzisiaj uważam to za głupi pomysł :P po podłączeniu instalacji xenon żarówka impulsywnie mrugała, nie świeciła stale. więc poskładałem wszystko z powrotem na oryginalnej żarówce 12v 35/35w. no i okazało się, że coś się z instalacją spieprzyło.. :/ po włączeniu zapłonu rozrusznik nie kręci, światła nie świecą klakson nie działa, ale po odpaleniu z "kopa" wszystko działa, czyli podsumowując zachowuje się tak jakby akumulator był w ogóle odłączony... ktoś miał podobny problem ? proszę o wszystkie porady. z góry dzięki ;)

 
13 listopada 2015

Swap z silnika 50 2t na 125 4t

Witam przymierzam się do wymiany silnika w moim euroboju. w związku że mam zmieniać z 2t na 4t wiem iż czeka mnie zmiana w instalacji elektrycznej czy ktoś wie jaka ? Co muszę zmienić by wszystko działało jak należy.

 
22 maja 2015

benelli quatro nove 49x instalacja elektryczna

Witajcie Forumowicze!
Mam problem z instalacją elektryczną w Benelli (Keeway) Quatro Nove 49X: przepalają się przednie żarówki. Wymieniłem regulator napięcia; za uprzejma poradą wymieniłem stator- wciąż mam " z przodu" 30V AC i przepalają się żarówki przednie. Dodatkowo chyba brak ładowania akumulatora- napięcie na baterii nie przekracza 12,6 V przy uruchomionym silniku. Z góry dziękuję za poradę, bo mam skuterek w "proszku" już drugi tydzień.
Pozdrawiam,
Janusz

 
9 czerwca 2014

Toros el Clasico - elektryka.

Witam. Jestem posiadaczem motoroweru jak wyżej Toros elClasico mianowicie nie chcą mi się palić światła wszystkie przednie i tylne chciałem zobaczyć czy styki są dobrze popodłanczane i źle mi wskazuje wyświetlacz biegów ma ktoś pomysł jak to zrobić ??


Jednoślad.pl Poleca
 
Romet ZK 125FX: Jeden z najtańszych motocykli 125 z wtryskiem Siemens i CBS
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
Kask Origine: Czy włoska marka przyjmie się na polskim rynku?
 
 
 
 
Popularne
 
 
 
 
 
 
Najnowsze
 
Czytaj
28119
 
Czytaj
1428
Polecane