chińskie skutery

Skuter Nie Odpala 🙁

Ten temat zawiera 6 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe  Anonimowy 1 miesięcy temu.

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #635117
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 4

    Siemka, Mój Skuter chińczyk Router przestał odpalać gdy chciałem jechać na CPN zatankować go do full, odpalił ale bardzo ciężko, ale dojechałem te 7 km, z powrotem tez nie chciał odpalić i już pod górkę jechał ledwo co 30 na godzinę, i jak go zostawiłem by odpoczął to już nie odpalił, i tu się zaczyna, wymieniłem najpierw świecę, fajkę i cewkę, nic dalej nie odpala, potem rozebrałem cylinder zobaczyłem ze tłok jest z jednej strony porysowany jak i cylinder, ale kupiłem nowy tłok i wsadziłem, chciał jak by odpalić a nie mógł, więc kupiłem Cylinder i tłok nowy do tego uszczelniacze od zaworów, założyłem cylinder z tłokiem, zrobiłem uszczelniacze na 1000% dobrze jest wszystko, i nie odpala, dodam ze wymieniałem tez STATOR (iskrownik) i dalej cisza, jejku nie wiem co z nim już robić, kupiłem nowy gaźnik, i teraz paliwo dochodzi ładnie pięknie, ale nie odpalał dalej, więc wymieniłem Nowy STATOR na Stary, i coś zaczyna łapać ale z cylindra strzela ogniem, nie wiem co może być poradzicie coś ? 🙂 Będę wdzięczny 🙂

    #635118
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 13 710

    przestawiłes rozrząd o 180 stopni? wszystkie kliny na wale masz, zawory docierałeś? luzy zaworowe poprawne i poprawnie wyregulowane? kompresje mierzyłeś? na samostarcie startuje bez kłopotu?

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #635119
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 4

    tak rozrząd jest okej, kliny są na pewno, zawory docierałem, pastą zaworową.
    luzy ustawione tak jak powinny być, kompresji nie mierzyłem ale jest na pewno bo jest nowy cylek i tłok, i czuć kompresję, on w ogóle nie chce odpalić ;(
    muszę go pokopać i tak nie odpali.
    coś strzela z cylindra (jest bez tłumika)
    dodam ze ma 4075 KM tylko.

    #635120
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 13 710

    nie, kompresja nie jest na pewno a mierzenie jej palcem to słaby pomysł.to że coś jest nowe nie świadczy że od razu jest super.
    skoro jest paliwo, jest iskra i jest kompresja to powinien zapalić.
    czegoś jednak nie ma

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #635121
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 4

    nie wiem czy nie zaryzykować z modułem, on tak jak by chciał odpalić a nie może załapać.
    kompresja jest bo ciężko się kopie, TYLKO CZEGO NIE MA 🙁

    #635122
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 13 710

    a czy gaźnik który kupiłeś ma taką sama średnice gardzieli i dysze główną jak ten poprzedni?

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #635123
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 4

    tak

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie

Zobacz także: