Traci iskrę/ gubi obroty

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Archiwum Jednoślad.pl (2005-2010) Traci iskrę/ gubi obroty

Ten temat zawiera 21 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Anonimowy 8 lata, 3 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 22 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #216777

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Żeby wam się nie nudziło to mam dla Was zagadkę. Moja apka przeszła już 2 mechaników którzy nic nie zdziałali.
    Problem jest taki jak ma filmiku. manetka jest w tym samym miejscu, tzn trzymam ją a ona traci obroty i prawie gaśnie, po czym znów załapie i obroty rosną. i za chwile znów gaśnie.
    Wymieniałem świece, membranki, uszczelki w silniku, czyściłem wydech, sprawdzałem moduł,fajkę przewód od fajki, benzynę, czyściłem i regulowałem gaźnik.
    Dodam jeszcze, że wczoraj go przypchałem od mechanika bo stwierdził że wina wydechu i stacyjki. wczoraj przejechalem się pare min po osiedlu i dziś też, zatrzymałem się i stał na nóżkach i zgasł. jak odpaliłem to po chwili zgasł. i tak w kółko. jak odpale i gazu dam to jest jak na filmiku. pomózcie

    http://www.youtube.com/watch?v=x7YvYXtFsWg

    #216778

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Ten film wideo jest prywatny.
    to ci zagadka

    Już zmieńiłem.

    #216779

    Anonimowy
    • Postów: 0

    sprawdź cewkę Podly . Miałem keewaya który szedł ja burza zgasiłeś go i nie dało się go zapalić cały dzień.. rano zapalał ja nowy .. u ciebie może to być ten sam objaw .. przeczytałem i nie wspomniałeś nic o cewce

    #216780

    Anonimowy
    • Postów: 0

    ja mam cewko-moduł. a zmieniałem to

    #216781

    Anonimowy
    • Postów: 0

    to jest wyraźny zanik iskry, czyli gdzieś mogły przegnić kable albo łaczenie na kostce jest kiczowate … sprawdzałeś stojan ?

    #216782

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Ja miałem tak kiedyś w 4t ;P winą była elektryka a dokładniej akumulator, robił zwarcie (przez co brał prąd nie potrzebnie na masę) i brakowało mu prądu na iskrę i to było tak. Czasami jeździł dobrze ale tylko czasami. Sprawdź to 😉

    #216783

    Anonimowy
    • Postów: 0

    a podciśnienie ?
    Najpierw myślałem że do zawór membranowy bo tak samo miałem tylko że po chwili gasł i musiałem kopać z 10min żeby odpalić …
    Ale są tylko 2 możliwości:
    1) podciśnienie tzn. przewód i pompka/kranik
    2) elektryka tzn. jakiś kabel lub akumulator

    #216784

    Anonimowy
    • Postów: 0

    ale jak to możliwe że cos nie tak z akumulatorem jestą

    Powiedzcie mi jak odpalić na krótko? żeby było bez stacyjki..

    #216785

    Anonimowy
    • Postów: 0

    kopki nie masz… więc z popychu…

    no jak kurwa nie mam jak na filmiku go odpalam z kopniaka.. przecież to gaźnik ;|
    Boże.. widzisz i nie grzmisz!

    #216786

    Anonimowy
    • Postów: 0

    a to jest biegówka czy skuter??
    bo po tym tekście to zdurniałem 😆

    Adverion napisał:

    kopki nie masz… więc z popychu…

    jak skuter to wiertarka w wariator i kręcisz …

    a jak biegówka to jak mówił Adverion, na popych 🙄

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 22 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie