! Forum Skutery TGB nie odpala

Tagi: ,

Ten temat zawiera 4 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Wombat Wombat 6 miesiące temu.

Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #616856

    Damian Woch
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Witam mam problem z moim TGB iskra jest paliwo dochodzi po podlaniu paliwa pod świece ani drgnie w czym moze byc problem? Dodam że kompresja również na innej świecy to samo elektryka wszystko dobre uszczelniacze na wale też. prosze o pomoc

    #616861
    Zdjęcie profilowe Leszek Śledziński
    Leszek Śledziński
    Jednoślad.pl
    • Postów: 2 360

    A jak z powietrzem? To 4T? Kiedy ostatnio sprawdzany rozrząd?

    Testuję nowy Jednoślad.pl 🙂
    #616864
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 788

    kompresja tylko jest czy jest prawidłowa? to się stało nagle czy problemy narastały, zalewa go czy mimo kopania/kręcenia jest sucho na świecy.. itd.. ludzie piszcie coś więcej bo nawet podstaw do sensownego zgadywania nie ma

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #616874

    Damian Woch
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Jest to 2t kompresję nabija 7barów świece zalewa podczas kopania

    #616875
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 788

    silnik 2T powinien mieć kompresje co najmniej powyżej 10.
    12-14 to całkiem nieźle.
    9 to dolny próg kwalifikujący cylinder/naprawy do wymiany w większości przypadków.
    Jeżeli ty masz 7 to masz problem co najmniej tutaj. Reszta pasuje do marnej kompresji.

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie