Sym jet 4 125 nie odpala

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery 125 Sym jet 4 125 nie odpala

Ten temat zawiera 2 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe misiekpetra misiekpetra 7 miesiące, 2 tygodnie temu.

Oglądasz 3 posty - 1 przez 3 (z 3 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #314094
    Zdjęcie profilowe misiekpetra
    misiekpetra
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Witam otóż mam problem z odpaleniem mojego symka zaczęło się od tego iz silnik kręcił ale nie odpalał więc pomyślałem że to wina rozladowanego akumulatora więc kupiłem nowy i odpalił niestety sił starczyło mu tylko na dojazd i powrót z pracy następnego dnia sytuacja się powtorzyla, silnik kręci lecz nie pali więc wymieniłem swiece i skuterek odpalił, pojezdzilem nim trochę po czym wróciłem do niego na wieczór i niestety już nawet nie zakrecil, słychać tylko syczenie z przekaźnika więc wymieniłem i przekaźnik oraz wstawilem nowy rozrusznik i wciąż to samo… Silnik nie kręci, słychać tylko syczenie z owego przekaźnika… Może ma ktoś z was jakiś pomysł co to może być?? Dodam że wszystkie kontrolki, zegar, jak i światła zapalają się normalnie. Będę wdzięczny za jakąkolwiek wskazówke, podpowiedź. Pozdrawiam:))

    #314100
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 182

    jak to – sił mu starczyło? akumulator powinien być doładowywany w trakcie jazdy a nie rozładowywany od 100% do 0.
    Masz problem z elektryką – ale jaki – to trudno powiedzieć. Zaczął bym od sprawdzenia/podmianki regulatora napięcia, posprawdzania czy wszystkie kable od aku są z obu stron dobrze i pewnie zamocowane. A potem ew. dłubał głębiej – ale to już trudniej

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #314102
    Zdjęcie profilowe misiekpetra
    misiekpetra
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Miałem na myśli że poprostu odpalił i jechał;) Dodam jeszcze, że jak powszechnie wiadomo chcąc odpalić z przycisku trzeba zacisnąć hamulec który mi się zerwał jakiś czas temu i jest ta klamka hamulcowa poprostu luźna ale mimo to odpalał normalnie moze cos tam się poluzowalo i nie zamyka obwodu…

Oglądasz 3 posty - 1 przez 3 (z 3 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie