Skuter nie chce odpalić

! Forum Serwis Skuter nie chce odpalić

Ten temat zawiera 7 odpowiedzi, ma 5 głosów i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe pepe_1235 pepe_1235 5 lata, 7 miesiące temu.

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #41473
    Zdjęcie profilowe lukasami95
    lukasami95
    Użytkownik
    • Postów: 25

    Witajcie, mam następujący problem jeździłem skuterem marki Kingway Martinelli 4t ( 65ccm 🙂 ) i na drugi dzień już nie chciał odpalić. Sprawdzałem czy jest paliwo iskra zawory wszystko ok ale świeca nie jest zalana wiec wyczyściłem gaźnik dokładnie i po wielkich trudach odpalił i w tym problem żeby go odpalić trzeba kręcić go na rozruszniku z 5-10 sek na rozruszniku żeby zapalił ( ale strasznie ciężko i nie wolno dodać gazu bo jak doda sie to nie odpali). Jak ciepły to pali ale zimny to już nie. Dzisiaj rozebrałem żeby zobaczyć świecę i czy paliwo jest i już nie zapalił. Proszę o pomoc.

    PS może to to ssanie elektroniczne albo coś z zapłonem ??

    #41475
    Zdjęcie profilowe bitronxp1
    bitronxp1
    Użytkownik
    • Postów: 399

    dziwne jest to u ciebie bo przewaznie jak nie chce odpalic skuter to mu sie daje gazu przy odpaleniu, można tez na sucho pare razy kopniakiem zakrecic i potem stacyjke przekrecasz i z kopniaka dajesz , u mnie na 80ccm to ze startera nie ruszy dopiero jak jest ciepły

    #41476
    Zdjęcie profilowe lukasami95
    lukasami95
    Użytkownik
    • Postów: 25

    wszytko było ok zgasiłem go wstawiłem na garażu a na drugi dzień nie działa

    skuter ma przejechane około 4000km po około 1200km dałem 65cylek i śmigał

    #41482
    Zdjęcie profilowe bitronxp1
    bitronxp1
    Użytkownik
    • Postów: 399

    a akumulator masz dobry, sprawdz olej silnikowy ile jego masz,sprawdz filtr powietrza , filtr paliwa

    #41483
    Zdjęcie profilowe Ryglos
    Ryglos
    Użytkownik
    • Postów: 2 527

    Sprawdź filtr powietrza, od tego powinieneś zacząć na początek.

    _______________________________________

    Derbi Senda X-Treme 2008r.

    #41487
    Zdjęcie profilowe lukasami95
    lukasami95
    Użytkownik
    • Postów: 25

    filtr czysty przeciez jak odpali juz to normalnie chodzi i jezdzi tylko mam problem z samym odpaleniem.

    #41488
    Zdjęcie profilowe Chriss
    Chriss
    Użytkownik
    • Postów: 16

    Hej, ja też mam właśnie taki problem. Ale u mnie ładnie odpalił, ale po krótkiej przejażdżce już nic, tylko przy odpalaniu był dźwięk rozrusznika itp. Skuter nie chciał odpalić ani z kopa ani z elektro startu. Świeca jest ok, aku jest ok filtr jest ok. Skuter ma przejechane 950km. Dzisiaj przewrócił mi się jak stał na stopce bocznej, ale szybko wyłaczyłem, i tylko klamka hamulca się odgięła. Również go dzisiaj myłem, ale uważałem na filtry i wszystkie dziurki. Czy coś mogło być podczas tych czynności kluczem do problemu? Czy jeśli się przewrócił to też się mogło coś stać?? Pomóżcie, bo skuter mam 2 miesiące dopiero- Romet 747. Pozdrawiam

    #41537
    Zdjęcie profilowe pepe_1235
    pepe_1235
    Użytkownik
    • Postów: 2

    moze gdzieś nie dochodzi paliwo

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie