Skuter gaśnie po jeździe na pełnym gazie.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Skuter gaśnie po jeździe na pełnym gazie.

Ten temat zawiera 7 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe paradox2604 paradox2604 4 lata temu.

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #170459
    Zdjęcie profilowe paradox2604
    paradox2604
    Użytkownik
    • Postów: 41

    Panowie mam taka sytuacje chodzi o to ze skuter 4t gdy dodaje gaz i na wolnych obrotach pracuje dobrze ale gdy na niego siadam i jede dlurzej na pelnym gazie(szczegulnie pod lekkie wzniesienia) zaczyna zwalniac i tracic moc co jest przyczyna? probowalem regulowac srobka od mieszanki ale caly czas to samo ostatnio jak czyscilem gaznik lekko przygialem blaszke od plywaka po to aby szybciej zamykal paliwo bo mi uciekalo przelewem czy to moze byc przyczyna ze za mocno ja digialem i nie dostaje paliwa czy jest odwrotnie i go zalewa?

    #170463
    Zdjęcie profilowe paradox2604
    paradox2604
    Użytkownik
    • Postów: 41

    oktroche odgialem ta blaszke i jest deczko lepiej ale jeszcze nie idealnie czy gdzies mozna znalesc ustawienia tego plywaka jakie powinny byc fabrycznie?

    #170467
    Zdjęcie profilowe paradox2604
    paradox2604
    Użytkownik
    • Postów: 41

    ciagle jest to samo nawet po regulacjo gaznika kiedy jade pod gorke zaczyna zwalniac i gasnie

    #170470
    Zdjęcie profilowe paradox2604
    paradox2604
    Użytkownik
    • Postów: 41

    jak szybko sprawdzic czy go nie zalewa bo swieca jest sucha

    #170474
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 14 860

    jak jest sucha to nie jest zalana. tak na logike

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #170494
    Zdjęcie profilowe paradox2604
    paradox2604
    Użytkownik
    • Postów: 41

    jest sucha powiem tak wjuz nawet bawilem sie regulowaniem gaznika aby sprawdzic i jest tak jak odkrecam srubke to ladnie wchodzi na obroty i szybciej sie zrywa jak wkrecam to odwrotnie ale czy to na takich ustawieniach czy innych zawsze jest to samo odpalam jade elegancko az milo i po przejechaniu kilkunastu metrow zwalnia i gasnie:(

    #170497
    Zdjęcie profilowe paradox2604
    paradox2604
    Użytkownik
    • Postów: 41

    odkrecilem swiece jest czarna obkopcona wiec za duzo paliwa? bo na plywaku odgialem ta blaszke

    #170545
    Zdjęcie profilowe paradox2604
    paradox2604
    Użytkownik
    • Postów: 41

    a czy to moze byc wina sprzegla bo ono mi strasznie piszczy przy ruszaniu

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie