Router bassa 50 Ciężko odpala

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery Router bassa 50 Ciężko odpala

Ten temat zawiera 6 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe mikox851 mikox851 6 miesiące, 2 tygodnie temu.

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #315025
    Zdjęcie profilowe mikox851
    mikox851
    Użytkownik
    • Postów: 4

    Mam przejechane 4000 km i jakiś czas ciężko mi odpala muszę kręcić lub kopać minute żeby odpalił. wymieniłem świece wszystkie filtry wyczyszcone gażnik także i ustawione zawory i codzienie przejeżdża 12 km minimum i ma moc wszystko ok tylko te odpalanie. Proszę pomocy

    #315028

    Michał Kowalewski
    Użytkownik
    • Postów: 57

    Mi sie wydaje mimo wszystko ze zawory albo zle ustawiony gaznik. sproboj pokrecic manetka zanim odpalisz kilka razy zeby napompowac paliwo i zobacz jak po tym odpala. Ja tez mam czasem problem tego typu ale to zalezy jak gaznik ustawiony. ewentualnie sprawdz swiece i ja wymien i zobacz co bedzie. koszt 10 zl a wiele moze wyjasnic

    #315041
    Zdjęcie profilowe mikox851
    mikox851
    Użytkownik
    • Postów: 4

    Tak świeca nowa kupiona,a zawory ustawione 0,05 0,07 a jak odpalam i kręcę gazem to szybciej zapali nie wiem o co chodzi

    #315045

    Michał Kowalewski
    Użytkownik
    • Postów: 57

    zawory mozesz da troszke luzniej tzn ssacy o,06 albo 0,07 a wydechowy nawet i 0,08. Swieca rozumiem cr7hsa jak zaleca producent?

    #315057
    Zdjęcie profilowe mikox851
    mikox851
    Użytkownik
    • Postów: 4

    Wszystko zrobione jak npisales swieca tez ok a jest jakieś dobre ustawienie powietrza tzn ile obrotów

    #315061

    Michał Kowalewski
    Użytkownik
    • Postów: 57

    nie ma zlotego srodka na gaznik. Kazdy sie ustawia inaczej bo kazdy mimo ze taki sam moze sie roznic deko i tak samo wszystko musi wspolgrac z momentem dostarczania iskry co zalezy od modulu zaplonowego. tak samo i zawory. sam mam wyregulowany w jednej pozycji a powiem tak ze przed czyszczeniem nie musialem pompowac zanim odpalilem a wrecz nie moglem bo wtedy nie chcial odpalic. teraz po czyszczeniu mam na odwrot. zanim zaczne krecic silnikiem kilka razy energicznie pokrece manetka i dopiero odpalam. od drogiego kopa zapala nieraz na dotyk. Zrob jak ja robie, zanim zaczniesz krecic to napompuj i zobacz wtedy

    #315062
    Zdjęcie profilowe mikox851
    mikox851
    Użytkownik
    • Postów: 4

    Jużwiem co jest rozkręciłem gaźnika żeby go wyczyścić i patrzyłem na ta mebranke a wcześniej mechanik zdejmował blokadę i ona przyczasnieta była i krawec pękła miałem prawie na stania taką założyłem i na dotyk odpala dzięki wielkie za pomoc

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie