problem z rozrusznikiem

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Motorowery problem z rozrusznikiem

Ten temat zawiera 3 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Wombat Wombat 6 miesiące temu.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #616162

    Krzysio Jurewicz
    Użytkownik
    • Postów: 1

    witam moze ktos mi pomoze mam problem z odpaleniem junaka 902 ze startera swiatla sa rozrusznik kreci ale nie odpala

    #616164
    Zdjęcie profilowe eadem
    eadem
    Użytkownik
    • Postów: 2 307

    Za mało informacji. Rozszerz opis tego co się dzieje w trakcie próby odpalenia silnika i w jakich warunkach to robisz.

    #616166
    Zdjęcie profilowe Michalk001
    Michalk001
    Użytkownik
    • Postów: 1 450

    A z kopa pali? Akumulator sprawny? W jakiej temperaturze odpalasz?

    Zipp Salmo: przebieg 50466km: sezon 2010 – 3321km, sezon 2011 – 6870km, sezon 2012 – 7467km, sezon 2013 – 8130km, sezon-2014 – 8840km, sezon 2015 – 6887km, sezon-2016 – 7081km. sezon 2017 – 1870km.
    #616262
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 699

    ale kręci silnikiem czy tylko wkręca się sam rozrusznik na niebotyczne obroty? bo jak sam rozrusznik to jego sprzęgło nawala a jeżeli kręci silnikiem ale nie odpala to lista przyczyn jest dłuższa – słaby akumulator, zamęczony silnik rozrusznika (jedno i drugie powoduje zbyt małe obroty), słaba instalacja do rozrusznika, słaba kompresja

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie