problem z połączeniem gaźnika i filtrem powietrza.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery problem z połączeniem gaźnika i filtrem powietrza.

Ten temat zawiera 9 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Czaro Czaro 2 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 10 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #620063
    Zdjęcie profilowe Czaro
    Czaro
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Witam. mam problem z połączeniem gaźnika z filtrem powietrza. Czy przez to jest możliwe że przez to nie morze odpalić? mam 4t silnik w skuterze. nie mogę połączyć razem tych rzeczy bo rurka co łączy nie trzyma. co mogę z tym zrobić?

    #620066
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 162

    niestety nie wiemy jak to wygląda ani jaki to sprzęt i w czym jest problem. ale na pewno można kupić łączniki elastyczne, przelotki, króćce, uszczelki, opaski zaciskowe skręcane i ściągane – i jedno z drugim spasować.
    W każdym razie wydaje mi się że kwestia połączenia gaźnika z jakąś rurą została już przez ludzkość rozwiązana na wiele sposobów.

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #620068
    Zdjęcie profilowe Czaro
    Czaro
    Użytkownik
    • Postów: 6

    A to morze być powód jak filtr powietrza z gaźnikiem jest nie połączony że nie odpala?

    #620069
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 162

    może być bo jest szansa że dostaje dużo za dużo powietrza

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #620071
    Zdjęcie profilowe Czaro
    Czaro
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Dzięki za podpowiedź jutro z nim powalcze jeszcze.

    #620079
    Zdjęcie profilowe oska122
    oska122
    Użytkownik
    • Postów: 16

    Umnie bylo to samo odskoczylo konakto od filtra i nie zapalał 😉

    #620081
    Zdjęcie profilowe Czaro
    Czaro
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Dzięki za wskazówki. A jak to rozwiązałeś? Co zroiłeś że teraz dolega? 😀😀

    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 2 miesiące temu przez Zdjęcie profilowe Czaro Czaro.
    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 2 miesiące temu przez Zdjęcie profilowe Czaro Czaro.
    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 2 miesiące temu przez Zdjęcie profilowe Czaro Czaro.
    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 2 miesiące temu przez Zdjęcie profilowe Czaro Czaro.
    #620110
    Zdjęcie profilowe Czaro
    Czaro
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Dzięki za pomoc pomogło. Też pomogło. Poprosiłem wymieniłem opaski na mocniejsze mocniej ścisnąłem konakto od filtra i teraz za pierwszym razem zapalił

    #620111
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 162

    w jakim wy języku piszecie? bo mam wrażenie że nie wszystko rozumiem

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #620123
    Zdjęcie profilowe Czaro
    Czaro
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Przepraszam za pisownie i jestem pierwszy raz na forum i na urządzeniu elektronicznym wyskakuje słownik.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 10 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie