Nie odpala ze startera.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Motorowery Nie odpala ze startera.

Ten temat zawiera 5 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Derrager Derrager 4 miesiące, 2 tygodnie temu.

Oglądasz 6 postów - 1 przez 6 (z 6 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #631291
    Zdjęcie profilowe Eryko
    Eryko
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Mam junaka 901f nie opala ze startera ale z kopki juz tak wymienilem akumulator na nowy po tygodniu znow ta sama sytuacja …jeszcze jeden problem jest taki ze ciagle przepala mi sie zarowka tylna pozycyjna i stopu reszta bez zarzutow .ktos cos wie?

    Eryko
    #631292
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 13 710

    tak. problemy z zasilaniem: regulator napięcia, stator

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #631293
    Zdjęcie profilowe eadem
    eadem
    Użytkownik
    • Postów: 2 327

    Nie odpala ze startera oznacza:
    rozrusznik kręci silnikiem ale nie odpala go?
    rozrusznik kręci ale nie kręci silnikiem?
    rozrusznik nie kręci?
    No i sprawa ładowania akumulatora podczas pracy silnika – czy ładowanie jest czy go nie ma? Jeśli jest to czy wykracza dużo ponad 14V?
    Przepalanie się żarników to w tym wypadku najprawdopodobniej objaw zbyt wysokiego napięcia które do nich dochodzi.

    #631326
    Zdjęcie profilowe Eryko
    Eryko
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Wogule nie kreci wymienie regulatir i napisze czy cis sie zmienilo.

    Eryko
    #631360
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 13 710

    tam masz raczej więcej do zrobienia niż wymiana regulatora napiecia – sprawdzenie rozrusznika na krótko, bezpiecznik, masy.. itd

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #631385
    Zdjęcie profilowe Derrager
    Derrager
    Użytkownik
    • Postów: 36

    mi jak już kręcił to impulsator był za wysoko, ustawiłem go tak na 0,3 mm nad nadajnikiem na kole magnesowym

    WSK 125 M06 B3 84′ , Toros Fresco 50, Aprilia Hababa 50 2T
Oglądasz 6 postów - 1 przez 6 (z 6 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie

Zobacz także: