! Forum Serwis Moduł

Ten temat zawiera 24 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe szef_ff szef_ff 5 lata, 1 miesięcy temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 25 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #149582

    Mateusz Lutrzykowski
    Użytkownik
    • Postów: 29

    Witam, posiadam motorower benzer yankee, problem tkwi w tym, że na 3 biegu mogę jechać i 70, a na 4 biegu zwalnia mia od razu do 45, na jałowym biegu, wkręca mi maksymalne obroty na czwórce, a więc co to może być, w serwisie mi mówili, że to podczas docierania 4 bieg się odblokuje, ja mam prawie 2000km i na czwórce nie jeżdże, co daje większe spalanie bo używam tylko 3. Nie mam dużo finansów, więc chciałbym dowiedzieć się waszych rad, czy coś wymienić, co mam zrobić.

    #149583
    Zdjęcie profilowe Kristop
    Kristop
    Użytkownik
    • Postów: 1 161

    Albo blokowany moduł, albo za słaby silnik. Żeby taki motorower jechał normalnie na 4 biegu trzeba zmienić pojemność na przynajmniej 72ccm.

    #149584

    Mateusz Lutrzykowski
    Użytkownik
    • Postów: 29

    Kristop napisał:

    Albo blokowany moduł, albo za słaby silnik. Żeby taki motorower jechał normalnie na 4 biegu trzeba zmienić pojemność na przynajmniej 72ccm.

    Tylko, że moi kumple mają też 50cm/3 wszystko to samo, gaźnik itp, a jeżdżą na 4 powyżej 60km/k więc chyba mam blokadę?

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Prezenty od Junaka

    Kup dowolny jednoślad marki Junak, a otrzymasz kask z blendą Junak oraz 5L oleju Platinum Rider.
    #149585
    Zdjęcie profilowe Kristop
    Kristop
    Użytkownik
    • Postów: 1 161

    A jakie masz zębatki? Może za duże przełożenie.

    #149586

    Mateusz Lutrzykowski
    Użytkownik
    • Postów: 29

    Trudno mi powiedzieć bo się zbytnio nie znam, ale ktoś mi mówił, że chyba tylnia to 13

    #149588

    Mateusz Lutrzykowski
    Użytkownik
    • Postów: 29

    Kristop napisał:

    A jakie masz zębatki? Może za duże przełożenie.

    13/45

    #149589
    Zdjęcie profilowe Kristop
    Kristop
    Użytkownik
    • Postów: 1 161

    Chyba przednia:) To jeśli możesz to policz zęby na nich, albo wymień moduł.

    #149590

    Mateusz Lutrzykowski
    Użytkownik
    • Postów: 29

    Kristop napisał:

    Chyba przednia:) To jeśli możesz to policz zęby na nich, albo wymień moduł.

    No to napisałem, że 13/45 ;D A powiedz, co da mi moduł jak na 4 wkręca mi pełne obroty? tylko gdy jest na stopkach oczywiście xD

    #149592
    Zdjęcie profilowe Kristop
    Kristop
    Użytkownik
    • Postów: 1 161

    Sorry ale nie zauważyłem:) To spróbuj na przód zębatkę 12.

    #149593

    Mateusz Lutrzykowski
    Użytkownik
    • Postów: 29

    Tylko widzisz, mój kumpel ma zipa, zębatki itp wszystko to samo i mu leci, a mi nie więc, nie rozumiem, czemu mam taką zamułę…

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 25 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie