kymco top boy nie odpala

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery kymco top boy nie odpala

Ten temat zawiera 10 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe QLAVY QLAVY 7 miesiące, 2 tygodnie temu.

Oglądasz 11 postów - 1 przez 11 (z 11 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #313773
    Zdjęcie profilowe QLAVY
    QLAVY
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Witam
    Posiadam skuter kymco top boy
    4t 125cc po wymianie uszczelki cylindra i głowicy nie odpala. Ma iskrę, zalewa świecę. Po jakimś czasie jak nim kręce strzela z wydechu 2 razy i tyle. Mam tylko starter elektryczny. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc

    #313777
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 178

    to gaźnik czy wtrysk?
    kompresje mierzyłeś po tej wymianie?
    na 100% dobrze złożony i luzy zaworowe ok?

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #313784
    Zdjęcie profilowe QLAVY
    QLAVY
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Jest to gaźnik. Kompresje ma. Rozrząd ciężko ustawić bo napinacz łańcuszka nie daje się poluzować ale są zgodnie z oznaczeniami. Luzy zaworowe:
    0.7 ssący i 0.6 wydechowy

    #313785
    Zdjęcie profilowe pavianek
    pavianek
    Użytkownik
    • Postów: 20

    A luz zaworowy na wydechu nie powinien byc wiekszy od dolotowego?

    #313787
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 178

    kompresje ma – ale jaką? jak mierzyłeś?

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #313807
    Zdjęcie profilowe QLAVY
    QLAVY
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Kompresje sprawdzałem palcem. Wykręciłem świece i przytkałem palcem otwór. Nie wiem jaka jest dokładnie ale jest.

    #313808
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 178

    następny mistrz od palca. tak czułem.

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #313812
    Zdjęcie profilowe QLAVY
    QLAVY
    Użytkownik
    • Postów: 6

    A co mogło by być jeszcze przyczyną?

    #313822
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 178

    sprawdź jeszcze raz zawory w odpowiedniej pozycji wału i wałka rozrządu i komprejse sobie zmierz -MANOMETREM a nie palce, kapciem, balonikiem albo ekierką.
    Dopiero jak to wykluczysz to bedziemy mysleć co ew. dalej.

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #313848
    Zdjęcie profilowe QLAVY
    QLAVY
    Użytkownik
    • Postów: 6

    ustawiłem zawory i rozrzad. odpalił i po chwili zgasł. nadal zalewa świece i zaczęła wylewać się benzyna z filtra powietrza. mam filtr stozkowy. od tej pory nie odpala

    #313909
    Zdjęcie profilowe QLAVY
    QLAVY
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Wyczyściłem gaźnik. Ustawiłem iglice niżej i odpala bez problemu

Oglądasz 11 postów - 1 przez 11 (z 11 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie