4T – czy to jego koniec?

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery 4T – czy to jego koniec?

Tagi: , ,

Ten temat zawiera 4 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Adasiek369 Adasiek369 5 lata, 3 miesiące temu.

Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #137917
    Zdjęcie profilowe Adasiek369
    Adasiek369
    Użytkownik
    • Postów: 4

    poł roku temu załozyłem nowy cyl (chinskie72ccm) teraz juz na nim mam zrobione 600km odkreciłem blokade i wymieniłem olej. i wszystko był dobrze do dzisiejszego dnia. Mało moze ważne ale może akurat po 2 km jazdy zgineło mi tylne swiało lecz wszystkie inne były ok. (dla sprawdzenia jak postawiłem skuterka na nóżke centralną i jak go odpaliłem swiatło wgl sie nie swieciło, dopiero gdy dodałem gaz na pół manetki i wiecej cos tam zaczeło swiecic lecz rewelacji nie było… tak błyskało. nie by ło tak jak zawsze) lecz tak delikatnie mówiąc olałem to i pojechałem dalej to tak po jakims 6 km skuter zaczoł sie mulic.. nie wchodził na pełne obroty jadąc pod gorke wgl nie miał mocy…(słychac jak by coś delikatnie cykało przy odkreceniu manetki) po zgaszeniu można go odpalic tylko po dodaniu gazu, i manetkę trzeba trzymac bo jak sie póści to zaraz zgasnie..
    co to moze byc? Prosze o pomoc..

    #137919
    Zdjęcie profilowe bench237
    bench237
    Użytkownik
    • Postów: 14

    Możliwe ,że cewka od swiateł sie spaliła i jednocześnie moduł

    #137925
    Zdjęcie profilowe Adasiek369
    Adasiek369
    Użytkownik
    • Postów: 4

    a rozwiazało by to tez tegeo muła co on ma i brak mocy?

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Prezenty od Junaka

    Kup dowolny jednoślad marki Junak, a otrzymasz kask z blendą Junak oraz 5L oleju Platinum Rider.
    #137933
    Zdjęcie profilowe Quantumek
    Quantumek
    Użytkownik
    • Postów: 715

    Regulacja zaworów się kłania.

    Peugeot SpeedFight 2
    – 2008 Rok
    – 6700 Km (Ciągle rośnie)
    – Wydech Tecnigas (Reszta seria)
    – Spalanie 4.5l/100km
    – Vmax 85km/h
    #138953
    Zdjęcie profilowe Adasiek369
    Adasiek369
    Użytkownik
    • Postów: 4

    przepraszam ze tak pozno odpisałem
    regulacja zaworów zrobiona 🙂
    dodatkowo gaźnik przczyszczony.
    nadal po przejechaniu kilku kilometrow gubi moc…
    jeszcze sobie przypominam ze jak go docierałem to cos tak cykało w okolicy pradnicy to było słychac przy przygazowaniu.. nic z tym nie zrobiłe
    ps.jeszcze nastepnego dnia nie chciał odpalic i okazało sie ze trzasnoł moduł..
    jakies dalsze spostrzeżenia jakaś pomoc?

Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie