! Forum Serwis 139QMB Nie pali

Ten temat zawiera 8 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe ilukasz ilukasz 10 miesiące, 1 tygodni temu.

Oglądasz 9 postów - 1 przez 9 (z 9 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #313212
    Zdjęcie profilowe ilukasz
    ilukasz
    Użytkownik
    • Postów: 27

    Dobry, 139qmb nie pali, leje paliwem z wlotu filtra, iglica na kazdym ząbku i chce odpalic kreci kreci niby juz pali a jednak nie chce. Z filtra para/dym leci. Wezyk podcisnienia i powrotu spalin odlozony to juz pali ale tylko nieraz + jak zapali to manetka full i sie dlawi (n kazdym ząbku tak samo) na polowie gazu pochodzi ale jak puszcze to pyk. Bez filtra na 2 zabku od gory bez gazu chodzil ale jak rure filtra zalozylem to gasł.

    #313214
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 788

    a zawory wyregulowane? kompresja prawidłowa?

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #313218
    Zdjęcie profilowe ilukasz
    ilukasz
    Użytkownik
    • Postów: 27

    Zawory ostatnio regulowałem kompresji nie mam jak sprawdzic

    #313222
    Zdjęcie profilowe ilukasz
    ilukasz
    Użytkownik
    • Postów: 27

    A taki problem mam ze sruba regulacji mieszanki nie wkreca sie do konca wogole. Nowa sruba bo starą zgubiłem. Moze byc przez to, że to zła śruba?

    #313224
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 788

    a to jest śruba do tego gaźnika czy znalazłeś jakąkolwiek, wkręcasz i liczysz na farta?

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #313227
    Zdjęcie profilowe ilukasz
    ilukasz
    Użytkownik
    • Postów: 27

    Zamowilem z alledrogo caly zestaw naprawczy do tego gaziora

    #313229
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 12 788

    tylko iglica od regulacji mieszanki nie pasuje? Skąd wiesz że nie wkręcasz jej do końca

    SYM GTS 125 / Junak 607 2T: Malossi Sport 70, ProReplica, wario SportPro, 19mm Carb, Malossi GasBox, MF Evolution Clutch, Wingcooler…itd… gnije…
    #313234
    Zdjęcie profilowe ilukasz
    ilukasz
    Użytkownik
    • Postów: 27

    Tak tylko iglica. Wkreca sie do pewnego stopnia i stoi mozena sile by szło nie wiem

    #313292
    Zdjęcie profilowe ilukasz
    ilukasz
    Użytkownik
    • Postów: 27

    odpalił, teraz jest taki problem: https://www.youtube.com/watch?v=wIxt-HhPBj0 lewe? przez króciec? nic nie świszczy
    a no i sruba jak sie nie wkreca to na siłe być może sie da..

    Witam, moto nie chciało odpalać, ale teraz pali na zimnym od pierwszego na ciepłym trzeba pokręcic rozrusznikiem. Problem jest taki, że falują wysokie obroty, schodzi do niskich a potem znowu na wysokie. Moto ogólnie chce zgasnąć. Tak samo podczas jazdy falują obroty

Oglądasz 9 postów - 1 przez 9 (z 9 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie